1. Verzending gratis vanaf €20,-
 2. Uitgebreide informatie
 3. Uitgebreide informatie

Peper Westlandse Lange Rode

Artikelnummer:: 1640
 1. Verzending gratis vanaf €20,-
 2. Uitgebreide informatie
 3. Vaste lage verzendkosten
€ 2,99
Voorraad: Levering binnen 3 dagen

Peper ‘Westlandse Lange Rode’ heeft vrij kleine vruchten die scherp zijn van smaak. De Peper is langwerpig en puntig van vorm. De vruchten zijn in een jong stadium groen en kleuren naar rood. Geschikt om te drogen.

Voorzaaien en planten
Voor een kas teelt zaai je voor in maart-april, voor een teelt buiten zaai je voor in april, in een kiembakje zaaien en binnen bij minimaal 20°C opkweken; de optimale kiemtemperatuur is 25°C . De kieming duurt vrij lang. Verspeen de plantjes in potjes en plant in een kas teelt de planten in de periode eind april-mei uit. Voor een buitenteelt kunnen de plantjes eind mei-begin juni uitgepland worden op 50 x 50 cm (voor groei moet de bodemtemperatuur moet minimaal 13°C zijn). Afhankelijk van de teeltomstandigheden kun je oogsten in de periode juli-oktober. Zorg voor een bovengemiddelde bemesting.

Teeltinstructies
Een peper snoei je niet. De stengels van de peper verstevig je gedurende de groei met een bamboestok, een touw aan een bovenlijn voor iedere stengel, of trek een touw rond een rij pepers en twee palen, zodat de stengels tegen het touw rusten.

Oogsten
Vruchten kunnen zowel groen als volledig doorgekleurd rood geplukt worden. Afhankelijk van de teeltomstandigheden kun je oogsten in de periode juli-oktober. Zorg voor een bovengemiddelde bemesting.


Tip: Peper Westlandse Lange is elk jaar een succes, kan goed in de vollegrond groeien en levert heel veel pepers op. Pluk ze ook eens net volgroeid, maar wel nog onrijp/groen. Dan zijn ze niet scherp en smaken ze als paprika.

Inhoud zakje: 0,3 gram voor 8 m²

Beknopte specificaties

 1. Standplaats
  Volle zon
 2. Winterhardheid
  Boven nul houden


Wellicht ook interessant
Onderstaande producten hebben we voor u uitgekozen
Peper Koh Chang Bestellen
Peper Koh Chang € 4,79
Blokpaprika Olly F1 Bestellen
Blokpaprika Olly F1 € 4,79
Blokpaprika Lilo F1 Bestellen
Blokpaprika Lilo F1 € 4,79