1. Verzending gratis vanaf €20,-
 2. Uitgebreide informatie
 3. Uitgebreide informatie

Trachycarpus princeps x wagnerianus F1

Artikelnummer:: PPA0025
 1. Verzending gratis vanaf €20,-
 2. Uitgebreide informatie
 3. Vaste lage verzendkosten
€ 29,99
Voorraad: Levering binnen 3 dagen

Herkomst

Kweekproduct. Komt niet in het wild voor.

Minimumtemperatuur -14°C

 

Algemeen

Trachycarpus princeps x wagnerianus F1 is de eerste generatie van een kruising tussen een vrouwelijke Trachycarpus princeps en een mannelijke Trachycarpus wagnerianus.

De palmen die uit deze kruising voortkomen zijn variabel maar zullen eigenschappen van zowel de compacte wagnerianus als de zilveren princeps bevatten.

Beiden zeer geliefde eigenschappen.

 

In cultuur

Omdat deze kruising nog vrij nieuw is en van de eerste generatie zullen de palmen die hier uit voortkomen onderlinge verschillen vertonen.

Daarom is in de winterhardheid die toch al van meerdere externe factoren afhangt de laagste vorsttolerantie gepakt van de Princeps moeder.

Het is dus goed mogelijk dat er exemplaren bij zitten die veel sterker zijn en meer vorst kunnen hebben. Toch is het gezien de kostbaarheid en zeldzaamheid van deze palmen aan te raden ze niet tot de max te testen en ze te behandelen als Trachycarpus princeps.

Die ondanks dat ze behoorlijk vorstbestendig zijn toch vaak eerder schade lijden dan de vaker geplante Trachycarpus fortunei en wagnerianus en iets minder goed tegen de combinatie kou en vocht kunnen.

Een belangrijke reden die deze kruising zeldzaam maakt is dat er op dit moment nog maar weinig volwassen vrouwelijke princeps palmen in cultuur zijn. De omgekeerde kruising Trachycarpus wagnerianus x princeps wordt vaker gezien omdat de Trachycarpus wagnerianus ruimer beschikbaar is en er al meer volwassen zaad producerende vrouwtjes van zijn.

Deze palmen hebben een geweldige potentie als sierplant die met hun schoonheid iedere Trachycarpus fortunei zullen overtreffen.

Het is niet bekend of en wanneer er weer nieuwe palmen of zaden van deze kruising beschikbaar zullen komen dus grijp je kans zolang de voorraad strekt!

 

 

 

 

 

 

Beknopte specificaties

 1. Standplaats
  Halfschaduw , Lichte standplaats , Volle zon
 2. Winterhardheid
  -1 , -2 , -3 , -4 , -5 , -6 , -7 , -8 , -9 , -10 , -11 , -12 , -13 , -14
 3. Potmaat
  7 deciliter
 4. Bladverliezend / Altijd groen
  Altijd groen