1. Verzending gratis vanaf €20,-
 2. Uitgebreide informatie
 3. Uitgebreide informatie

Kapucijner Blauwschokker

Artikelnummer:: 1220
 1. Verzending gratis vanaf €20,-
 2. Uitgebreide informatie
 3. Vaste lage verzendkosten
€ 3,99
Voorraad: Levering binnen 3 dagen

Kapucijner ‘Blauwschokker’ ( Pisum sativum ) is een fors gewas en een rijstype (langs gaas telen). Zowel de bloemen als peulen zijn paars. Alleen de zaden kunnen geconsumeerd worden.

Voorzaaien in een potje of zaaibak kan al in februari om vervolgens in maart uit te planten in de vollegrond op een plantafstand van 150x3 cm. Ook kan je direct in de vollegrond zaaien in de maanden maart en april op dezelfde plantafstand. De oogstperiode is van juli tot in september.

Kapucijners zijn te vergelijken met doperwten, d.w.z. alleen de zaden kunnen geconsumeerd worden. Het meest gebruikelijk is de zaden vers te consumeren; invriezen kan eveneens prima (wel licht blancheren). Een tweede mogelijkheid is het gewas af te laten rijpen en de gedroogde zaden te gebruiken. 

Verse peultjes, doperwten en capucijners zijn dé smaakmakers van de groentetuin. Problemen met ziekten en plagen zijn er nauwelijks en dat maakt het des te aantrekkelijk om deze gewassen zelf te telen. Men kan volstaan met weinig mest. Er zijn twee hoofdgroepen te onderscheiden: kort met een lengte tot ca. 70 cm (stam) en lange typen (rijstypen).

De rijstypen moeten in ieder geval langs gaas geteeld worden. Bij de teelt langs gaas kan aan beide zijden van het gaas een rij gezaaid worden. Een gebruikelijke rijafstand bij stamtypen is 150 cm, in de rij zaaien op 5 cm. In verband met muizen en vogels voldoende diep zaaien (3 à 4 cm). 

Voor alle kapucijners, erwten en peulen geldt dat een vroege uitzaai (maart/april) de beste resultaten oplevert; zaaien in mei en later geeft onvoldoende peulzetting en problemen met meeldauw. 

Standplaats: zonnig

Inhoud zakje: 75 gram voor 10 m²

 

Beknopte specificaties

 1. Standplaats
  Volle zon
 2. Winterhardheid
  Boven nul houden


Wellicht ook interessant
Onderstaande producten hebben we voor u uitgekozen
Stamdoperwt Kelvedon Wonder Nieuw! Bestellen
Stamdoperwt Kelvedon Wonder € 3,99
Lathyrus odoratus Nieuw! Bestellen
Lathyrus odoratus € 2,69
Peper Westlandse Lange Rode Nieuw! Bestellen
Peper Westlandse Lange Rode € 2,99
Peper Koh Chang Bestellen
Peper Koh Chang € 4,79
Peper Koh Samui F1 Bestellen
Peper Koh Samui F1 € 4,79
Zomerwortel Nantes 2 Bestellen
Zomerwortel Nantes 2 € 2,99