1. Verzending gratis vanaf €20,-
  2. Uitgebreide informatie
  3. Uitgebreide informatie

Nieuw in het assortiment: Medemia argun!

Een echte woestijnpalm die lange tijd voor uitgestorven werd gehouden.

Oorspronkelijk alleen bekend van gemummificeerde vruchten uit Egyptische graftombes werd deze soort in het jaar 1837 herontdekt.

Voor lange tijd bleef het een onbekende bijna mythische soort tot in 1995 Martin Gibbons en Tobias Spanner een populatie vonden in Wadi Delah, Sudan.

In 1996 keerden zij terug naar de woestijn en vonden meerdere locaties waar deze soort groeide waarvandaan zij kiembare zaden mee brachten.

Het is een van de meest droogte tolerante palmbomen die er bestaat.

En overleefd soms jaren zonder regen van ondergrondse waterbronnen in wadi’s en oases diep in de woestijn.

Ondanks nog steeds vrij zeldzaam te zijn wordt de Medemia argun tegenwoordig op diverse plaatsen over de wereld gekweekt.

Vooral in Thailand staan mooie volwassen exemplaren die het goed doen.

Zolang de temperatuur tropisch warm blijft lijkt de Medemia argun goed om te kunnen gaan met een hoge luchtvochtigheid en irrigatie.

Wanneer de temperatuur zakt is het belangrijk deze palm droog te houden omdat deze anders last krijgt van rot en onherroepelijk dood gaat.

De Medemia argun is verwant aan palmen uit het geslacht Bismarckia en Hyphaene en vertoond in verzorging en klimatologische eisen veel overeenkomsten met Bismarckia nobilis.

In een tropisch klimaat met irrigatie kan de groei verassend snel gaan.

Zaailingen en kiemende zaden dienen zorgvuldig behandeld te worden omdat deze bij verstoring van de wortels al snel afsterven.

Het is aan te raden de grote zaden direct in een diepe pot te plaatsen.

We hebben maar een beperkte voorraad van deze soort dus kijk snel in de webshop voor beschikbaarheid om jouw exemplaren veilig te stellen!

 


Terug naar blog


Reactie plaatsen

Terug naar blog